Pulpit rock

Pulpit rock

Pulpit rock er en interessant klippeformasjon beliggende i Norge. Den ligger i Lysefjorden, nær byen Stavanger, og er en av Norges mest ikoniske naturlige naturopplevelser. 

Preikestolen stiger majestetisk opp fra fjorden og når en høyde på omkring 604 meter over havets overflate. Fra toppen av Preikestolen kan man nyte en utsikt over fjorden og det omkringliggende landskapet. 

For at nå Preikestolen må man gå en sti som strekker seg gjennom vakre trær. Turen tar normalt omkring to timer opp og ned, det er derfor viktig med riktig fottøy og klær etter været.  

Preikestolen øker årlig tusenvis av besøkende fra hele verden som ønsker å oppleve den spektakulære utsikten og følelsen av å stå på kanten av klippen. Det er et populært reisemål for vandrere, naturelskere og fotografer som ønsker å fange det fantastiske landskapet i Lysefjorden.  

Preikestolen er en uforglemmelig opplevelse. Det gir en følelse av ærefrykt og beundring for naturens skjønnhet. Det er et sted som minner oss på hvor utrolig og mangfoldig vår planet er. 

Scroll to Top